GROENTREND
SPOTTED BY NINA
28.02.2020
DESIGNTEGELS
Utrecht
www.designtegels.nl

Traditiegetrouw heeft SHOWUP een trendplatform voor het nieuwe jaar samengesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met iets wat bijna ongrijpbaar is, tijdsgeest, verwachtingen en behoeften van de consument. Hier vatten ze de trends samen voor 2021. Daarbij werd veel GROEN gespot, planten op water, in glazen potten en hangplanten. Praktisch als je klein behuisd bent! De beelden zijn een mix van de beurs en fijne inspirerende plekken van o.a. het Kweekcafe in Haarlem. Waar Gabriella Telleria Dalhoeven, als vitaal architect onderzoekt hoe planten een positieve invloed kunnen hebben op onze geest en leefruimte. En daarbij prachtige planten met o.a. bloempotten van mos, maar ook groene wandobjecten en andere bijzondere creaties.

De nieuwste plantentrend heet HYDROPONIE, hydro wie? De term klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is niets meer dan planten op water zetten. Het mooie aan hydroponie is dat je het wortelstelsel kunt zien groeien. Deze DIY is ook prima te doen als je geen groene vingers hebt. Je hoeft alleen het water zo nu en dan te verversen. Makkelijker wordt het niet!

WELKE PLANTEN ZIJN GESCHIKT?
Let op: niet alle planten zijn geschikt om – in het geval van hydroponie – voor langere tijd op water te zetten. De volgende planten kun je gebruiken voor deze DIY: Philodendron (bijvoorbeeld de monstera), geranium, begonia, hedera, vioolbladplant, graslelie, lepelplant.

WAT HEB JE NODIG:
-Eén van bovenstaande planten
-Doorzichtige vaas/fles (kies een vaas met smalle bovenkant zodat de plant steun heeft).
-Water
-Plantenvoeding (optioneel, als je dat in huis hebt)

ZO GA JE TE WERK:
Spoel als eerst de wortels van de plant schoon. Vul de vaas met water en evt. eenbeetje plantenvoeding. Zet tot slot de plant in de vaas. Denk erom dat de bladeren niet onder water komen te staan. Vervolgens hoef je alleen het water om de drie à vier weken te verversen.
Geen zin in DIY project, dan bestel je ze gewoon bij: https://www.plantje.nl/shop/planten-op-water-5-pack